Prajitura cu Fanta de portocale

de butoiaurora76 in Prajituri, 9 Iul 2013 | 14415 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar
  • Crema:
  • 500 g branza de vaci,
  • coaja rasa de la 1 lamaie,
  • 200 g zahar,
  • 200 g unt
  • Glazura:
  • 750 ml suc fanta,
  • 4 lg zahar,
  • 2 plicuri budinca de vanilie dr Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Fanta de portocale:

Pentru blat: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se fac o spuma alba, apoi adaug faina iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestec cu o lingura cu miscari de sus in jos. 

Pentru crema: Amestecam branza de vaci cu zaharul si coaja rasa de lamaie apoi cu untul spumos; cine doreste poate sa adauge un pumn de stafide

Pentru glazura: Punem pe foc sucul fanta impreuna cu zaharul si cele 2 plicuri de budinca de vanilie si amestecam pana se face ca o budinca. Lasam sa se raceasca putin.

Blatul nu e nevoie sa se insiropeze, se lasa siropul de la crema de branza. Gustul e dulce-acrisor f bun, prajitura este de vara, racoritoare.       

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Fanta de portocale" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si orez